Despre ReCircular 

ReCircular este o inițiativă inovatoare de economie circulară, concepută pentru a facilita refolosirea, recondiționarea, transformarea și direcționarea resurselor din mediul privat către comunități vulnerabile și către dezvoltarea de produse circulare. 

Colectăm mobilier, echipamente și materiale care ar putea fi refolosite, reparate sau transformate în alte resurse valoroase. Această abordare circulară nu doar că reduce risipa și impactul asupra mediului, ci contribuie la crearea unei societăți mai incluzive și durabile.

Obiectivele noastre pentru anul 2023 sunt de a redirecționa de la distrugere peste 10.000 de bunuri și produse care pot fi reutilizate, recondiționate, reparate și transformate în noi resurse valoroase.  

Următoarea etapă a programului constă în dezvoltarea unui atelier de tâmplărie, pentru a crea produse circulare, precum mobilier modular pentru școli, mobilier adaptat pentru mediul corporate și soluții de mobilier urban. În primul an, centrul ReCircular va fi echipat în întregime cu infrastructura, facilitățile și echipamentul tehnic necesar pentru a gestiona resursele donate într-un mod eficient și responsabil și a permite repararea, recondiționarea și transformarea acestora în noi produse.

Misiune
Transformăm deșeurile în oportunități. ReCircular reprezintă un pas important în direcția unei economii circulare în România. Cu ajutorul partenerilor noștri din mediul privat, ne propunem să eliminăm risipa și să ne asigurăm că resursele își găsesc drumul către cei care au cea mai mare nevoie de ele. 

Viziune
Programul nostru de economie circulară își imaginează deșeurile ca resurse valoroase, care pot contribui la bunăstarea comunităților din România. Credem într-un viitor în care nicio resursă nu este irosită.